INTERIEUR EN KLEUR

June 27, 2022

Stylingtips – Creëer een interieur dat eenheid, rust en persoonlijkheid uitstraalt met onze 6 styling tips

Voel jij ook die frustratie wanneer je online of in de woonbladen de mooiste binnen kijkers tegenkomt en het jou maar niet lukt om een sfeervol geheel te creëren van je interieur. Heb je voor de zoveelste keer een miskoop gedaan? En denk je dan niet, waarom lukt mij dit nou niet. Ik ga je helpen! Door met de volgende tips rekening te houden, gaat jou dit straks ook lukken. Let maar op!

TIP 1   |   GA GESTRUCTUREERD AAN DE SLAG!

Ga niet zonder een duidelijk plan gelijk allemaal nieuwe accessoires shoppen, de kans op miskopen is groot en  zorgt ervoor dat  ze later toch maar weer op zolder verdwijnen. Het werkt prettig en overzichtelijk om in de ruimte die je gaat (her)inrichten eerst alle accessoires weg te halen. Zet deze bijvoorbeeld in de keuken neer en ga dan kijken welke accessoires je graag wilt houden, welke een gerestyled kunnen worden (ander kleurtje) en wat je niet meer wil gebruiken. Maak van de laatste groep, foto’s en verkoop ze bijvoorbeeld op marktplaats. Zo heb je weer een leuk budget voor het aanschaffen van nieuwe accessoires. Je begint nu met een leeg canvas.

 

TIP 2   |   CREER EENHEID EN RUST DOOR HET MAKEN VAN GROEPJES

De tijd van 2 dezelfde lampen of vazen naast elkaar is al lang niet meer. Het combineren van verschillende accessoires d.m.v. het maken van groepjes zorgt voor een mooie basis. Wanneer je groepjes maakt kijk dan goed naar het verschil in hoogte, kleur, materialen. Zorg voor een spannend geheel die in balans is. Denk bijvoorbeeld aan een vaas gecombineerd met een schilderij en een schaal met kaarsen. Luister goed naar je gevoel, klopt er iets niet? vloeken kleuren of is het te saai. Probeer dan wat verschil in hoogte te creëren d.m.v. bijvoorbeeld een wat hogere plant in een bloempot te zetten. Voeg een echte blikvanger toe. Zorg voor kleuren die mooi bij elkaar passen.  Het groeperen van accessoires zorgt voor 1 geheel en dat de accessoires niet over de hele kamer verspreid staan. Door bewust wat ruimtes leeg te laten in bijvoorbeeld een vakkenkast of op schappen, zorg je ervoor dat er rust in je interieur ontstaat en de accessoires die je gebruikt komen op deze manier nog mooier tot hun recht. 

TIP 3   |   STAPELEN EN ONVERWACHTE HOEKJES / GROEPEN CREEREN

Heb je bijvoorbeeld veel schalen van hout of in 1 tint maar van verschillende modellen / materialen. Dan is het ook leuk om deze te stapelen. Zet er een mooie vaas naast met bijvoorbeeld een bloesemtak (voorjaar) en een waxinelichtje en er ontstaat weer een mooi geheel. Zou je al je schalen overal neerzetten dan wordt het gauw onrustig. Vul bijvoorbeeld een stenen schaal met zand en kaarsen in verschillende hoogtes. Gebruik een salontafel als plantentafel, gevuld met allerlei verschillende planten in ton sur ton potten creëer je een speels effect. Ook persoonlijk items die veel voor je betekenen geven persoonlijkheid aan een interieur. Probeer creatief te zijn, daarmee zorg je voor een interieur dat geen kopie is van je buren. Zelf vind ik het ook leuk om vintage accessoires toe te passen in mijn interieur.

 

TIP 4   |   PAS TON SUR TON KLEUREN TOE

Hou je van verschillende kleuren maar vind je het snel rommelig ogen. Of vind je het gebruik van verschillende accessoires gauw druk eruit zien? Dan kan je ook aan ton sur ton kleuren denken. Dit zijn kleuren die in hetzelfde kleurenspectrum zitten. Zorg dan wel voor verschil in materiaal en hoogte. Heb je bijvoorbeeld een zwarte kast, dan is het rustig om hier wat zwarte accessoires op te zetten. Of kies voor bijvoorbeeld een kast in dezelfde kleur als de wand (maar bijvoorbeeld een andere glansgraad). De kast gaat dan meer op in het geheel maar door het verschil van glans zorgt het toch voor een spannend geheel. 

Accessoires en wand in ton sur ton  –  Wand betonlookverf ciré van Nouveau Vivre (kleur charcoal black)

     

Ton sur Ton kleuren kalkverf –  skyfall / thunder sky / salty rain 

 

TIP 5   |   RESTYLE JE BESTAANDE ACCESSOIRES

Vaak heb je mooie accessoires die door het veranderen van je interieur niet helemaal meer passen. Met een likje verf tover je ze eenvoudig om tot je mooiste blikvangers. Hiervoor hoef je niet speciaal allemaal nieuwe blikken verf te kopen. Gebruik bijvoorbeeld de verf die je over hebt van het schilderen van een wand of kast in de kleuren die je nu in je interieur hebt toegepast. Heb je bijvoorbeeld allemaal verschillende fotolijstjes. Schilder ze allemaal in dezelfde kleur en hang ze als een soort collage op. Door alle foto’s zwart wit of in bijvoorbeeld sepia te laten afdrukken ontstaat er een mooi geheel. Door een schap/plank te schilderen in dezelfde kleur als de wand (bijvoorbeeld met onze betonlookverf) creëer je ook eenheid. De accessoires springen er dan wat meer uit.

TIP 6 | SHOPPEN VAN NIEUWE ACCESSOIRES

Je bent waarschijnlijk al een heel eind gekomen met je bestaande accessoires, nu is het tijd om te gaan shoppen. Ga niet in het wilde weg zomaar spulletjes kopen. Bedenk goed wat er nog ontbreekt in je interieur en beeldt je goed in hoe je wil dat het totaalplaatje eruit komt te zien. Je nieuwe accessoires moeten echt wat toevoegen. Wanneer je vooraf goed duidelijk hebt wat er nog ontbreekt, dan kan je daar echt gericht naar op zoek gaan. Het is tevens handig als je van te voren en kleurenpalet hebt gemaakt van de kleuren die je in je interieur gebruikt en deze meeneemt met het winkelen. Zo weet je zeker dat de accessoires die je aanschaft een mooi geheel gaan vormen met de rest. Onze winkel / showroom is gevuld met de mooiste accessoires en klein meubelen. De winkel is volledig erop ingericht om inspiratie op te doen, waardoor het shoppen een ware sfeerbeleving wordt. Kom je ook gezellig langs?

Met deze 6 tips kan je vol inspiratie aan de slag met je interieur. Mocht je toch nog wat hulp kunnen gebruiken? Dan help ik je graag

@nouveauvivre

Volg Nouveau Vivre op Instagram

bekijk instagram account  »